Bugün ekmek aldım tam eve doğru geliyorum. bir marketin önünde bir teyze bekliyordu. Çevresinde bir çok köpek vardı. Saat 7:30 sıralarıydı herhalde. Teyze korkuyla şöyle dedi. “Evladım bu köpekler çevremde, ısıracaklar şimdi” . Oradan geçen bir başka teyze de “Dört ayaklıdan korkma, iki ayaklıdan kork”.dedi. Burada şöyle bir oturup düşünmek lazım. Doğadaki en arsız en çok zalim insan değil mi ? Doğadaki hayvanlara bakıyorsunuz misal aslanı ele alalım. Aslan yiyeceğikadar yiyor. Ve hiç bir şeyi ihtiyacından fazla kullanmıyor. Zevkine bir antilopu yemiyor. Ama insan öylemi ? Hiç bir şey yetmiyor insana, hırslarına, duygularına sahip çıkamadan çok kolay hata yapabiliyor. Doğaya çevresine bu denli zarar veren başka canlı var mı insandan başka. Dünyamuz yaşlanıyor ve karbon dioksit, karbon mopnoksit salınımının çok yüksek düzeyde olduğunu gördüğümüz şu günlerde insanın tekrar oturup elerini kafasının iki yanına alıp düşünmesi gerekiyor.
Ne istiyorum ?
Ne istiyorum. Hayattan ne bekliyorum. Daha çok para mı ? İnsanı en çok kullanan, kullanan diyorum çünkü öyle şey paradır. Para insanları inceden inceden sömürüyor. O yüzden insanın önce bir durup düşünmesi gerekiyor. Nereye gidiyoruz ?
evet tamda bahsettiniz gibi aslında insan ama hangimiz kabul ediyoruz böyle olduğumuzu bir aslan yaptığı hiç saklamıyor ama biz lafa gelince hepimiz mangalda kül bırakmayız ama yaşamamız doyumsuz hep biraz daha biraz daha dediğimiz hayatlar insan oğlunda nefis var Allah Nefisten bizleri korusun o doymaz durmaz dinlemez
Paylaşım çok güzel teşekürler, İnsan oğlunun gözü aç gözü.
Malesef insanoğlu böyle, paylaşım için teşekkürler
Hiç bir insan kabul etmez aç gözlü olduğunu hiç bir zaman doydum demez.
Ne kadar da doğru bir başlık atmışsınız hocam ne yazık ki durum böyle
Acı bir söz ama durum malesef böyle
dediğiniz gibi hocam insandan korkulmalı şu devirde ..
Gerçekten öyle dediğinizde son derece haklsınız
Çok doğru bir tespit.
cok haklısınız.. insanlar tehlikeli
Bazen dört ayaklı canlılarda 2 ayaklılardan çok daha merhametli hele günümüzde insanlık bitmiş durumda. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin
Günümüzde her geçen gün bu yazının ne kadar anlamlı olduğu dahada önem kazanıyor. İnsanlıktan nasibini almamış olan hayvanlar hayvanlara hakaret olur günümüzde çok tehlikeli bir hal almaya başladı.