Ego Nedir ? Ego’dan Kurtulmak İlham Kaynağınız Olabilir !

Ego Nedir ? Ego’dan Kurtulmak İlham Kaynağınız Olabilir !

Ego nedir ? Ego İnsanı Ne şekilde Etkiler? Bugün bu anlamdaki konulara değindiğimiz yazımızı sizlerle paylaşmak istiyorum.

-Zehir Nedir?
– İhtiyacımız Olanın Ötesinde Bir Şey Zehir. Güç, Tembellik, Yemek, Ego, Hırs, Kibir, Korku, Öfke Veya Her Hangi Bir Şey Olabilir.

– Korku Nedir?
-Belirsizliğin Kabul Edilmemesi Belirsizliği Kabul Edersek, Macera Olur.

-Kıskançlık Nedir?
– Diğerindeki İyiliği Kabul Etmeme. İyiliği Kabul Edersek, İlham Olur.

-Öfke Nedir?
– Kontrolümüz Dışında Olanların Kabul Etmeme. Kabul Edersek, Hoşgörü Olur.

-Nefret Nedir?
– İnsanları Olduğu Gibi Kabul Etmemek. Koşulsuz Kabul Edersek, Aşk Olur…

Ego

Burada benim dikkatimi çeken en önemli kısım ” – Diğerindeki İyiliği Kabul Etmeme. İyiliği Kabul Edersek, İlham Olur. ” olmuştur. Bir çok insan diğer insanların iyi olmasını içten içe hazmedemez. Hatta bazı kişiler daha da ileri giderek bu durumu ve düşünceyi eyleme geçirirler. Ne yazıktır ki o insanlar ilham kazanmaktan yoksun kişilerdir.Size kesinlikle şunu söyleyebilirimki tecrübe ile sabittir. İnsan kendinden daha iyi ve başarılı birini gördüğünde ondan ne alabilirim. Kendimi nasıl geliştirebilirim düşüncesi içerisinde bulunursa kesinlikle ve kesinlike hayatındaki ilham sihrini başlatmış olur. Sizden daha iyi bir insan gördüğünüzde bir durun, tartın, düşünün. Egolarımızdan arındığımızda insan olma düşüncesini tekrar aklımıza getirelim.

  • Daha iyi olan kişi bu seviyeye nasıl geldi acaba ?
  • Hangi zorluklarla mücadele etti ?
  • Kendini ne şekilde geliştirdi. Metodları nelerdir ?

Bu gibi soruları kendimize sorar ve yanıt alırsak, ve kıskançlık duygusunu bir kenara bırakırsak, ilham kaynağımızı da bulmuş olacağız. Unutmayın insanlık kollektif bir bilinç ile bu seviyelere geldi. Tabii geldiğimiz seviye çok da gurur duyulabilecek bir seviye değil ama. Kollektif düşünce ve birikim, insanlığı teknoloji, hatalardan çıkardığı dersler sayesinde bir yerlere getirdi. Ne yazık ki ahlak kavramında evrensel bir kollektif bilinç oluşturulabilmiş değil. Ancak bunun için hiçbir zaman geç de değil. İnsan isterse her zaman iyiye ve doğruya, doğu kaynağa yönelebilme potansiyeline sahip bir canlıdır.

Değerli şairimiz Özemir Asaf’ında Dokuza Kadar On eserinde belirttiği gibi…

Ego Nedir ?

Bir hatıra,
Bir hırs,
Bir kıskançlık,
Bir yanıltı,
Bir kardeşlik,
Bir yanlışlık,
Bir kin,
Bir ümid,

Bir şey..
İnsana ait.

Dokuza Kadar On, Özdemir Asaf

Egodan arınmış, mutluluğu yakalamış ve kendine öz saygısı olan bireyler her zaman karşısındaki kişiye de aynı şekilde davranılar. Ve haksızlıkları görmezden gelmezler.

Bugünden itibaren sosyofikir.com olarak her güne bir bilgilendirme yazısı yazmayı siz değerli okurlarımıza karşı bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bugünden sonra bu ve benzeri konulara bu linkten ulaşabilirsiniz. Özgün Yazılar Kategorisi sizi bu ve benzeri konularda yazılan yazılara ulaştıracaktır.

https://www.sosyofikir.com/kategori/ozgun-yazilar/

Bu yazıyı yazmamda ilham kaynağı olan bir internet sitesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Türkiye’de bu tip internet siteleri olması umut verici.

1000Kitap